Filmfrelst

Filmfrelst #264: Ghost in the Shell

Det har vært en lang vei mot fullbyrdelse, men nå er omsider live action-filmatiseringen av animé-klassikeren Ghost in the Shell en realitet, med Scarlett Johansson i hovedrollen som kybernetisk halvmenneske.

Er Rupert Sanders‘ (Snow White and the Huntsman) versjon tilpasset Hollywood-blockbusterens krav om tempo og forløsning? Er det visuelle uttrykket så gjennomarbeidet at det fremstår animert?

Lars Ole Kristiansen, Sveinung Wålengen og Martin Sivertsen samles rundt mikrofonene for å se nærmere på denne allerede omdiskuterte remaken.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

 1. Sverre Aune sier:

  “Pannekake-utflatning” er vel en måte å si det på. Dere nevner de fleste problemene jeg har med filmen. Den har en veldig amerikansk tilnærming til tematikken, som gjør det hele veldig svart-hvit og forenklet. En underdog kjemper en fysisk kamp mot store mørke krefter for å finne “sanheten”. Det føles veldig som man bare låner det visuelle universet fra 1995-filmen og spleiser det sammen et flatt Hollywood-template-plot.

  Noen av de nostalgiske elementene funket på meg, muligens bare fordi jeg er fan. Shots som var nøyaktige kopier av originalen, soundtracket med masse elementer fra originalen. Men nostalgien og gleden over å se universet i Live Action-form gikk fort over. Jo mer det uinspirerte plotet tok over filmen, jo mindre interessant ble den. Skurken var virkelig et gørr kjedelig valg, og noe av fan servicen helt feil-slått. Tviler på at særlig mange fans har etterlyst en “origin story” til Batous super-øyne, f.eks.

  Leste et intervju med regissør Rupert Sanders at de valgte å ikke involvere Puppet Master som bad guy, fordi de følte at de ville ha nok med å introdusere Major og universet i “denne filmen”. Så det er vel lagt planer for flere filmer fremover. Kommer nok til å se de og, men synes terskelen er lagt temmelig lavt med denne.

  Btw, ang. den korte diskusjonen om hvilken by historien finner sted i; det originale animasjons-teamet brukte Hong Kong som referanse, ikke Tokyo.
  https://www.youtube.com/watch?v=G01wEZ07p3Q
  https://vimeo.com/33731256

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>