Karsten Meinich, Mona Fastvold, Brady Corbet, Lars Ole Kristiansen. (Foto: Vanja Ødegård.)

Filmfrelst

Filmfrelst #337: En samtale med Brady Corbet og Mona Fastvold om Vox Lux

I denne episoden intervjuer vi regissør Brady Corbet og manusforfatter Mona Fastvold, live på Vega Scene i Oslo, i forbindelse med festpremieren på Vox Lux.

Montages har drevet kampanje for å kaste lys over Vox Lux helt siden verdenspremieren på filmfestivalen i Venezia i fjor høst, og på veien lyktes vi med å bidra til at filmen fikk norsk kinodistribusjon (via Tour de Force), og en verdig premiere. I samarbeid med Vega Scene og distributøren inviterte vi til førvisninger og fest, med besøk av regissør Brady Corbet og manusforfatter Mona Fastvold (Søvngjengeren). Opptaket nedenfor er samtalen mellom Corbet, Fastvold og Montages-redaktørene som fant sted på Vega Scene torsdag 28. mars.

Vox Lux fremstiller popartisten «Celeste» sin tilblivelse, mot en beksvart bakgrunn som overlevende av en skolemassakre. Skuespiller, regissør og manusforfatter Brady Corbet vakte oppsikt allerede med sin debutfilm, The Childhood of a Leader (vist i sideprogrammet Orizzonti i Venezia i 2015), og hans virtuose registil gjorde at vi sammenlignet ham med Xavier Dolan i denne festivalpodkasten.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 8 kommentarer

 1. Ivar Magne Jensen sier:

  En observasjon. Mona Fastvold står ikke oppført som manusforfatter for Vox Lux , på imdb sine sider .

  • På rulleteksten står hun kreditert for «story», og hennes medskaperfunksjon fremstår som sentral, når man snakker med Fastvold og Corbet, i alle fall.

 2. Mads sier:

  Flott at slike samtaler legges ut på filmfrelst. Tar gjerne flere slike. Lydkvaliteten er også helt grei.

 3. Ivar Magne Jensen sier:

  Etter å hørt podcasten , så gleder jeg meg til å se filmen . Interressante spørsmål dere hadde. Ser også fram til å lese anylysen om AMUNDSEN .

 4. Jørn sier:

  Ja naa maa vi snarest faa analysen av det cinematografiske verket om Amundsen. Det er nesten saa det er vanskeligt at vente. Hepp!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>