Filmfrelst #498: Oscar-tips 2022 – live fra Vega Scene

I denne tradisjonsrike episoden av Filmfrelst tar vi for oss årets Oscar-nominasjoner, kategori for kategori. Som vanlig deler vi både spådommer og personlige preferanser – altså hvilke filmer vi tror og håper at tar med seg de ulike prisene. Episoden er tatt opp live på Vega Scene, onsdag 23. mars, og er gjennomført i samarbeid med festivalen Oslo Pix.

Vil CODA stå igjen som tidenes svakeste Oscar-vinner? Er det forsvarlig at Kenneth Branagh er regi-nominert for Belfast, men Denis Villeneuve oversett for Dune? Hvilke skuespillere leverer de mest imponerende rolleprestasjonene, og hvilke later til å være nominert på bakgrunn av lang og tro tjeneste?

I år knyttes det naturligvis ekstra stor spenning til kategoriene for internasjonale film og originalmanus, ettersom norske Verdens verste menneske konkurrerer i begge. Montages er selv til stede i Hollywood i anledning denne Oscar-helgen og vil rapportere til våre lesere om hva som skjer frem mot utdelingen søndag kveld.

Episoden er gjennomført i samarbeid med festivalen Oslo Pix, som i anledning podkasten kunne presentere sin nye visuelle profil og opplyse om at arrangementet i år er flyttet fra juni til august (nærmere bestemt går Oslo Pix av stabelen i år fra 29. august til og med 4. september).

Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Oscar-ekspert Mads Halvorsen.

God lytting!