Filmfrelst #426: Nye norske spillefilmer på TIFF 2021 – Gritt, Ninjababy og HAN

TIFF 2021: I denne podkastepisoden diskuterer vi de tre norske spillefilmene som har hatt verdenspremiere under årets digitale filmfestival i Tromsø.

Hele tre norske spillefilmer møtte sine første publikummere virtuelt under den digitale utgaven av TIFF, og på grunn av pandemien får disse filmene en annerledes vei ut til norske kinoer – i en tid der premieredatoer er kronisk tentative. I denne podkastepisoden forsøker vi å sette ord på hvilke følelser og tanker disse tre filmene og historiene i dem vekker i oss, og hvordan de er utformet og hva slags tematikk de bringer til torgs.

Episoden starter med å ta for seg Itonje Søimer Guttormsens Gritt, før vi retter blikket mot Yngvild Sve Flikkes Ninjababy og avslutter med Guro Bruusgaards HAN. Filmene er svært forskjellige, men har det til felles at de inspirerer til gode samtaler, og vi krysser fingrene for at lytterne våre løser billett på kino straks muligheten byr seg, for 2021 er allerede i ferd med å bli et sterkt norsk filmår. [NB: Episoden inneholder én spoiler rundt plottet i Ninjababy, og dette skjer i minuttene mellom 39:40 og 42:30 i siste tredjedel av spilletiden.]

Ved mikrofonene sitter Filmklubbforbudets Chloé Faulkner og Cato Fossum, samt Montages-redaktørene Lars Ole Kristiansen og Roskva Koritzinsky.

God lytting!