Filmprat: En samtale med regissør Anthony Shim og skuespiller Choi Seung-yoon om Riceboy Sleeps

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival, og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og intervjuer.

*

TIFF 2024: I denne episoden av årets Filmprat fra Tromsø møter vi regissør Anthony Shim og skuespiller Choi Seung-yoon, som snakker med Sveinung Wålengen om Riceboy Sleeps.

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Den faste programlederen på Filmprat, Karsten Meinich, har permisjon under årets filmfestival i Tromsø, og samtalene vil derfor bli ledet av ulike vikarer fra TIFF og Montages.

Kanadiske Anthony Shim har bakgrunn som skuespiller, men tok steget bak kamera da han spillefilmdebuterte som regissør med Daughter i 2019. Andrefilmen Riceboy Sleeps markerte et gjennombrudd da den vant Platform-prisen i Toronto i 2022. I hovedrollen finner vi Choi Seung-yoon, som i utgangspunktet er danser og koreograf.

I samtalen nedenfor forteller Shim om ideen bak Riceboy Sleeps, som er inspirert av hans egne erfaringer som andregenerasjons immigrant – han er født i Sør-Korea, men flyttet med familien til Canada i barndommen. Side om side med Choi – som også besøkte Tromsø under festivalen – reflekterer han over arbeidet sitt, i dialog med Sveinung Wålengen.

Filmprat er et konsept gjennomført av TIFF og Montages.