Filmfrelst #428: TIFF 2021 – Om årets hovedkonkurranse

TIFF 2021: Tromsø internasjonale filmfestival er nå avsluttet. Som en konsekvens av pandemien, ble ikke arrangementet avviklet i Nordens Paris, slik vi alle hadde håpet på – men engasjementet rundt den digitale utgaven var likevel betydelig. I denne avsluttende podkastepisoden ser vi nærmere på filmene i årets hovedkonkurranse, og diskuterer bl.a. hvordan et virtuelt juryarbeid utføres.

Montages-redaktør Roskva Koritzinsky satt nemlig i årets Aurora-jury (som vurderer filmene nominert til festivalens hovedpris) sammen med Maria Bock og Ismet Bachtiar. I samtalen nedenfor deler hun sine tanker om hovedkonkurransen – inkludert prisvinnerne The Truffle Hunters, Ecstasy og Slalom – og hvordan alle fremstår svært forskjellige, men samtidig viser seg å være knyttet sammen av tematiske bånd.

I tillegg forteller hun om selve juryarbeidet, og hvordan man under en digitalt avviklet festival blir mindre påvirket av andres blikk og meninger underveis, og på hvilken måte dette skapte en annerledes prosess.

Ved mikrofonene sitter redaktørene Roskva Koritzinsky og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!