Filmfrelst #461: En samtale med Tommy Wirkola om I onde dager

I juni møtte vi regissør Tommy Wirkola (Død snø, Hansel & Gretel) for en todelt spesialepisode av Filmfrelst. I første del snakket vi om hans filmkarriere – fra Alta til Hollywood, og her følger andre del av samtalen.

I denne episoden retter vi fokuset mot Wirkolas kinoaktuelle nye film, I onde dager, en bekmørk komedie med Aksel Hennie og Noomi Rapace i hovedrollene som et ektepar med et litt i overkant morbid, bokstavelig konsept om hvordan en skilsmisse kan gjennomføres – på en nært forestående hyttetur.

Wirkola forteller om hvordan utbruddet av koronapandemien motiverte ham til å returnere fra Hollywood til Norge for å lage I onde dager, en film som opprinnelig skulle lages i USA, og hvordan Aksel Hennie, Noomi Rapace og et stjernelag av norske skuespillere bidro til å realisere hans Tarantino- og Coen-brødrene-inspirerte voldskomedie.

Montages-redaktør Karsten Meinich leder samtalen med Tommy Wirkola, som ikke inneholder spoilere.

God lytting!