Filmfrelst #544: Berlinalen 2023, del 2

Berlinalen 2023: I denne andre podkasten fra årets filmfestival i Berlin fortsetter vi å diskutere filmer fra programmet, inkludert Ira Sachs Passages og Matt Johnsons BlackBerry.

Berlinalen har endelig returnert etter to unntaksår og Montages er glade for å se at festivalen er seg lik – selv om programmeringen motarbeider målsettingen om fortsatt å være en av de fire viktigste i verden. I denne episoden tar vi for oss Ira Sachs‘ trekantdrama Passages, der Franz Rogowski spiller en sosiopatisk filmskaper som gjør det slutt med mannen sin (Ben Whishaw) for å dyrke en ny, erotisk tilværelse med Agathe (Adèle Exarchopoulos).

Den amerikanske indiefilmen Blackberry tar for seg utviklingen av «den første smarttelefonen», og er en sjarmerende skildring av både samhold og konkurranse mellom nerder som vekker assosiasjoner til The Social Network (2010).

Mot slutten av samtalen sneier vi også innom den norske familiefilmen Dancing Queen, som fikk sin premiere i festivalens Generation-seksjon, og bygger en ABBA-bro over til Berlinalens oppvekstfilmretrospektiv der en i panelet tok et gjensyn med P.J. Hogans Muriel’s Wedding (1994). Episoden er uten spoilere.

Ved mikrofonene sitter Lars Ole Kristiansen, Karsten Meinich, Pernille Middelthon og Mads Halvorsen.

God lytting!