Filmfrelst #443: Alejandro Jodorowsky og The Holy Mountain

Cinematekene er et samarbeid om felles digitale visninger på cinematekene i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Montages setter gjennom ukentlige artikler fokus på filmene i utvalget. Alejandro Jodorowskys The Holy Mountain (1973) vises fra og med torsdag 29. april – sjekk tidspunkter i oversikten hos ditt cinematek. NB: På grunn av smitteverntiltak holder Cinematekene i Oslo, Kristiansand og Stavanger stengt.

*

I denne episoden snakker vi om den chilenske multikunstneren Alejandro Jodorowsky og hans kultfilmklassiker The Holy Mountain (1973).

Regissør, skuespiller, maler, skulptør, tegneserieskaper, forfatter, magiker, komponist, teaterregissør, psykoterapeut, guru – det er mange emneknagger man kan feste navnet Alejandro Jodorowsky til. Hans hovedverk The Holy Mountain regnes som den aller helligste blant psykedeliske røykefilmer, og var lenge tilnærmet umulig å oppdrive.

I samtalen nedenfor diskuterer vi filmens symbolikk, fortellerstil og visuelle uttrykk. Og meningene om hvorvidt filmen har tålt tidens tann, og om helheten er like god som scenene hver for seg, er delte.

Ved mikrofonene sitter Lars Ole Kristiansen, Karsten Meinich og Ida Cathrine Holme Nielsen.

God lytting!