Filmfrelst #151: 90-tallets 100 beste filmer – Del 1

For halvannet år siden bestemte vi i Montages oss for å komme frem til hva som er 90-tallets 100 beste filmer. Resultatet av kåringen publiseres i disse dager, og etter at plassene 100.–76. har sett dagens lys, er det (endelig) tid for den første 90-talls-episoden av Filmfrelst.

I denne første av i alt fire podkaster om 90-talls-kåringen snakker vi inngående om hvordan vi har arbeidet med listen (frem til 24 minutter ut i episoden), og deretter om samtlige filmer fra 100. til og med 76.plass. For ordens skyld, her er linker til artiklene våre om listefilmene som diskuteres i denne episoden:

Da vi for fire år siden diskuterte 00-tallets beste filmer på Filmfrelst (og garanterte at det ble «minst 10 år til neste gang vi tar opp lydbok podkast i dette lengdeformatet»), opplevde vi at episodene ble smått legendariske, nettopp grunnet den episke lengden. På oppfordring fra lytterne våre, har vi ikke holdt igjen denne gangen heller – tvert imot har vi dratt strikken enda litt lenger.

Så, uten ytterligere forsinkelser: Vi inviterer herved til samtale om 90-tallets beste filmer. Panelet består av Martin Sivertsen, Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen, Sveinung Wålengen og Thor Joachim Haga.

God lytting!