Filmfrelst #189: Terminator-serien

Cinematekene arrangeres av de digitale cinematekene i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim, og Montages setter gjennom ukentlige artikler fokus på filmene som vises. Kalender og mer informasjon finner dere her. The Terminator vises i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim fra og med torsdag 16. mars. (Cinematekene skulle opprinnelige vises Indiana Jones og de fordømtes tempel denne uken, men i siste liten er denne blitt erstattet av James Camerons film.)

*

The Terminator har vært med oss i over 30 år, helt siden James Cameron og produsent Gale Anne Hurd skapte den første filmen i 1984.

Etter den banebrytende oppfølgeren, muterte den actionfylte og fremtidsdystopiske fortellingen om menneske og maskin til en av de mest ikoniske franchisene i filmhistorien, men etter visjonære Camerons farvel med universet, har de etterfølgende tilskuddene mildt sagt vært av varierende kvalitet. (Terminator: Genisys, som diskuteres mot slutten av denne podkasten, markerer et lavmål, selv med underholdningsgarantisten Arnold Schwarzenegger i hovedrollen).

I denne episoden av Filmfrelst samles Lars Ole Kristiansen, Thor Joachim Haga og Martin Sivertsen foran mikrofonene for å diskutere Terminator-pentalogien.

God lytting!