Filmfrelst

Filmfrelst #189: Terminator-serien

Cinematekene arrangeres av de digitale cinematekene i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim, og Montages setter gjennom ukentlige artikler fokus på filmene som vises. Kalender og mer informasjon finner dere her. The Terminator vises i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim fra og med torsdag 16. mars. (Cinematekene skulle opprinnelige vises Indiana Jones og de fordømtes tempel denne uken, men i siste liten er denne blitt erstattet av James Camerons film.)

*

The Terminator har vært med oss i over 30 år, helt siden James Cameron og produsent Gale Anne Hurd skapte den første filmen i 1984.

Etter den banebrytende oppfølgeren, muterte den actionfylte og fremtidsdystopiske fortellingen om menneske og maskin til en av de mest ikoniske franchisene i filmhistorien, men etter visjonære Camerons farvel med universet, har de etterfølgende tilskuddene mildt sagt vært av varierende kvalitet. (Terminator: Genisys, som diskuteres mot slutten av denne podkasten, markerer et lavmål, selv med underholdningsgarantisten Arnold Schwarzenegger i hovedrollen).

I denne episoden av Filmfrelst samles Lars Ole Kristiansen, Thor Joachim Haga og Martin Sivertsen foran mikrofonene for å diskutere Terminator-pentalogien.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 5 kommentarer

 1. Frode Løes Hvatum sier:

  Linda Hamilton har dukket opp i en scifi serie som heter Defiance nå, og har en flott rolle der. Stor stas!

 2. Frode Løes Hvatum sier:

  Jeg gjetter på at de dyrker henne som en nemesis for neste sesong. Hun har jo nå motiv for å ville ta livet av alle der og hente ut ungen.

  BTW: Jeg lo godt når Terminator referansen kom.

 3. Patrick Miles Widdop sier:

  Terminator: Genisys er en av de dårligste filmene jeg har sett. Det trakk bittelitt på smilebåndet et par ganger, men ikke noe mer enn det. Ellers så venta jeg på at den skulle bli ferdig.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>