Her er den storslåtte nye traileren til Dune: Part Two

Til høsten er det igjen kinohøytid for fans av episk science fiction, når vi vender tilbake til Arrakis i Dune: Part Two, og i dag ble den første traileren sluppet. 

Regissør Denis Villeneuve gjorde lurt i å filmatisere kun første halvdel av Frank Herberts banebrytende roman til Dune: Part One i 2021, og deretter følge opp med resten av historien i en egen film. Til sammen vil del 1 og del 2 utgjøre én helhetlig adaptasjon, og i klippet nedenfor ser det visuelle uttrykket og skuespillernes nærvær ut til å reflektere eksakt den stemningen som ble etablert i første film.

Timothée Chalamet som Paul Atreides er nå på plass ved Chani (Zendaya) sin side i ørkenen, men vi får også glimt av noen nye figurer vi ennå ikke har blitt introdusert for: prinsesse Irulan Corrino (Florence Pugh), Feyd-Rautha Harkonnen (Austin Butler) og Lady Margot (Léa Seydoux). Bak kameraet har for øvrig Villeneuve fortsatt med seg sitt faste team, som inkluderer komponist Hans Zimmer, fotograf Greig Fraser og klipper Joe Walker (som alle tre vant Oscar for sine arbeider på første film).

Markedsføringen holder ennå kortene tett til brystet (for de blant publikum som ikke har lest romanen), men man aner et voldsomt drama i kulissene og maktkampen som utspiller seg på Arrakis, med Paul Atreides med den skjebnetunge rollen som binder det hele sammen.

Vi gleder oss, og vil smøre oss med tålmodighet frem til kinopremieren 1. november.