Filmfrelst #349: En samtale med Lars Klevberg om Polaroid, Child’s Play og veien til Hollywood

Regissør Lars Klevberg har på kort tid rukket å ferdigstille to Hollywood-grøssere, kinoaktuelle Child’s Play (2019) og Polaroid (2017). Sistnevnte skulle være Klevbergs debut, men filmen ble aldri sluppet på kino – da den forsvant inn i konkursboet etter Weinstein-skandalen. Ikke overraskende har Klevberg mange gode historier å fortelle, og i denne Filmfrelst-episoden er han vår podkastgjest.

Mange av våre lesere og lyttere har sikkert uhyggelige barndomsminner knyttet til morderdukken Chucky, som ble en ikonisk popkulturell figur etter å ha blitt introdusert i Tom Hollands kultgrøsser Child’s Play (1988). I samtalen nedenfor starter vi med å spørre Klevberg om nettopp Chucky, og hvilket forhold han hadde til originalfilmen før han tok på seg å regissere MGM/Orion sin nytolkning, som har norsk kinopremiere fredag 19. juli.

I tillegg til å lette på sløret om hvordan Child’s Play ble til, snakker Klevberg åpent og detaljert med Montages-redaktør Karsten Meinich om de mange utrolige hendelsene som har formet karrieren hans til nå, fra å lage norske kortfilmer til å signere sin første kontrakt i Hollywood; fra å se spillefilmdebuten Polaroid bli slukt av Weinstein-skandalen til å få ansvar for en horror-remake han selv ble overrasket over å lage. Episoden inneholder ingen spoilere.

God lytting!