Fra «Child's Play» (2019, til venstre) og «Polaroid» (2017, til høyre. Lars Klevberg i midten, under innspillingen av førstnevnte.

Filmfrelst

Filmfrelst #349: En samtale med Lars Klevberg om Polaroid, Child’s Play og veien til Hollywood

Regissør Lars Klevberg har på kort tid rukket å ferdigstille to Hollywood-grøssere, kinoaktuelle Child’s Play (2019) og Polaroid (2017). Sistnevnte skulle være Klevbergs debut, men filmen ble aldri sluppet på kino – da den forsvant inn i konkursboet etter Weinstein-skandalen. Ikke overraskende har Klevberg mange gode historier å fortelle, og i denne Filmfrelst-episoden er han vår podkastgjest.

Mange av våre lesere og lyttere har sikkert uhyggelige barndomsminner knyttet til morderdukken Chucky, som ble en ikonisk popkulturell figur etter å ha blitt introdusert i Tom Hollands kultgrøsser Child’s Play (1988). I samtalen nedenfor starter vi med å spørre Klevberg om nettopp Chucky, og hvilket forhold han hadde til originalfilmen før han tok på seg å regissere MGM/Orion sin nytolkning, som har norsk kinopremiere fredag 19. juli.

I tillegg til å lette på sløret om hvordan Child’s Play ble til, snakker Klevberg åpent og detaljert med Montages-redaktør Karsten Meinich om de mange utrolige hendelsene som har formet karrieren hans til nå, fra å lage norske kortfilmer til å signere sin første kontrakt i Hollywood; fra å se spillefilmdebuten Polaroid bli slukt av Weinstein-skandalen til å få ansvar for en horror-remake han selv ble overrasket over å lage. Episoden inneholder ingen spoilere.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Kim Krohn Berle sier:

  Mer av dette!
  Ps: vil tørre å påstå at Mark Hamill og Aubrey Plaza er over middels kjente..

 2. Dag Sødtholt sier:

  Er Lars Klevberg den eneste norske regissør som ikke har en langfilm i hjemlandet bak seg før debuten, tro?

  • Øystein Mathiassen sier:

   Harald zwarts første film var svenske hamilton,deretter begynte han i Hollywood.
   Så han hadde ikke en film i Norge før Hollywood.

 3. Øystein Mathiassen sier:

  Rønning og sandbergs første film var bandidas
  https://www.imdb.com/title/tt0416496/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>