- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Filmfrelst #349: En samtale med Lars Klevberg om Polaroid, Child’s Play og veien til Hollywood

Av Redaksjonen , 17. juli 2019 i Filmfrelst

Regissør Lars Klevberg [1] har på kort tid rukket å ferdigstille to Hollywood-grøssere, kinoaktuelle Child’s Play [2] (2019) og Polaroid [3] (2017). Sistnevnte skulle være Klevbergs debut, men filmen ble aldri sluppet på kino – da den forsvant inn i konkursboet etter Weinstein-skandalen. Ikke overraskende har Klevberg mange gode historier å fortelle, og i denne Filmfrelst-episoden er han vår podkastgjest.

Mange av våre lesere og lyttere har sikkert uhyggelige barndomsminner knyttet til morderdukken Chucky, som ble en ikonisk popkulturell figur etter å ha blitt introdusert i Tom Holland [4]s kultgrøsser Child’s Play (1988) [5]. I samtalen nedenfor starter vi med å spørre Klevberg om nettopp Chucky, og hvilket forhold han hadde til originalfilmen før han tok på seg å regissere MGM/Orion sin nytolkning, som har norsk kinopremiere fredag 19. juli.

I tillegg til å lette på sløret om hvordan Child’s Play ble til, snakker Klevberg åpent og detaljert med Montages-redaktør Karsten Meinich om de mange utrolige hendelsene som har formet karrieren hans til nå, fra å lage norske kortfilmer til å signere sin første kontrakt i Hollywood; fra å se spillefilmdebuten Polaroid bli slukt av Weinstein-skandalen til å få ansvar for en horror-remake han selv ble overrasket over å lage. Episoden inneholder ingen spoilere.

God lytting!


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/2019/07/filmfrelst-349-en-samtale-med-lars-klevberg-om-polaroid-childs-play-og-veien-til-hollywood/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Lars Klevberg: https://www.imdb.com/name/nm2209002/

[2] Child’s Play: https://www.imdb.com/title/tt8663516/reference

[3] Polaroid: https://www.imdb.com/title/tt5598292/reference

[4] Tom Holland: https://en.wikipedia.org/wiki/Tom_Holland_(director)

[5] Child’s Play (1988): https://www.imdb.com/title/tt0094862/reference

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.