Komponist Elliot Goldenthal (i midten) under en pressekonferanse på World Soundtrack Awards i Ghent.

Filmfrelst

Filmfrelst #79: Intervju – Elliot Goldenthal

Montages-skribent og filmmusikknerd Thor Joachim Haga er nylig returnert fra pilgrimsferd til årets World Soundtrack Awards i Belgia (full rapport her og her). Med i kofferten har han et lydfestet intervju med en av sine musikalske helter – den amerikanske komponisten Elliot Goldenthal.

Goldenthal har vunnet Oscar for musikken til Frida, og har i senere tid blant annet vært å høre under maskinpistoldønningene i Public Enemies. Blant hans øvrige kjente verk finner vi også musikken til Alien 3 og Batman Forever.

Du kan selvfølgelig også sjekke ut Elliot Goldenthal på Spotify

God Lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

  1. Syns filmmusikken hans til Titus er strålende. Spesielt «Finale» er gudommelig: http://www.youtube.com/watch?v=u3Z6Qvtn1WM

    Det var skammelig da Tyler Bates regelrett stjal musikken hans (blant andre) til 300.

  2. Jo, Bates’ 300 lider definitivt av det såkalte «temp track»-syndromet –midlertidge lydspor som komponisten ofte blir bedt om å etterligne uten at det blir rettssak. Men akkurat i dette tilfellet mener jeg det faktisk VAR en rettsak eller uenighet mellom partene, uten at jeg husker hva utfallet ble i hodet.

  3. På nettsiden til 300 dukket denne meldingen opp med en slags beklagelse til Goldenthal:

    http://www.300ondvd.com/images/splash.jpg

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>