Filmfrelst #161: En samtale med Ole Giæver om Mot Naturen, Gone Girl og andre fornemmelser

Denne høsten har regissør Ole Giæver vært aktuell med sin nye film Mot naturen på kino, der han i tillegg til å stå for både regi og manus, spiller hovedrollen. I denne episoden er han vår gjest på Filmfrelst.

Filmhøsten 2014 har blant annet vært preget av et knippe filmer med tematiske fellestrekk: Giævers Mot naturen, David Finchers Gone Girl og Ruben Östlunds Turist. Disse tre har på ulike måter skildret sider av den moderne mannsrollen som føles tidvis treffende og realistisk, tidvis satirisk og karikert. Likt for alle er at de har fremprovosert en rekke samtaler.

I denne episoden har vi invitert Ole Giæver som gjest på Filmfrelst – for å diskutere både Mot naturen og hans forhold til film for øvrig. I samme åndedrag dreier praten seg innom både Gone Girl og Turist, samtidig som det slipper til både assosiasjoner og anekdoter som føles relevante. Montages-redaktørene Karsten og Lars Ole utgjør panelet sammen med Giæver, og klarer blant annet også å lirke ut noen nyheter fra regissøren om hva hans neste film vil dreie seg om.

En tettpakket og humørfylt samtale i denne episoden, som rommer enkelte Gone Girl-spoilere – om dere ennå ikke har sett Finchers film. God lytting!