Filmfrelst #218: Det som en gang var med Patrik Syversen, Silje Storstein og Marte G. Christensen

Den nye norske filmen Det som en gang var har kinopremiere denne helgen. Filmfrelst har fått besøk av regissør Patrik Syversen og skuespillerne Silje Storstein og Marte Germaine Christensen, som forteller om sitt kunstneriske samarbeid og bakgrunnen for hvordan prosjektet ble til.

Etter grøssere som debuten Rovdyr (2008) og amerikanske Prowl (2010), gjorde Patrik Syversen en vending mot det intime i dramaet Exteriors i 2011, en film som i spalten Analysen her på Montages ble beskrevet som «en miniflettverkshistorie om et døgn i livet til fem unge mennesker i Hollywood.»

Med Det som en gang var har Syversen igjen laget et karakterdrevet drama, og søkt seg mot en produksjonsform der budsjettet har vært lite og risikoen lav. Det tette samarbeidet mellom regissøren og de to hovedrolleinnehaverne har til gjengjeld vært desto viktigere, og helt sentralt for utformingen av tonen og estetikken i filmen.

I denne podkastsamtalen snakker Montages-redaktør Karsten Meinich med de tre skaperne bak Det som en gang var, og samtalen går fra Patrik Syversens refleksjoner rundt egen karriereutvikling, til hvordan skuespillerne Storstein og Christensen utviklet sine rollefigurer og det spesielle arbeidsklimaet de tre hadde sammen under produksjonen.

God lytting!