Filmfrelst #123: To the Wonder og Stoker

De to regissørene Terrence Malick (The New World) og Park Chan-wook (Oldboy) befinner seg uttrykksmessig i to vidt forskjellige ender av filmskalaen, men auteurene har med sin utpregete egenart også veldig mye til felles.

Malicks To the Wonder og Parks Stoker er begge kinoaktuelle i Norge i disse dager, og i denne episoden av Filmfrelst diskuterer vi begge filmene inngående – med størst vekt på To the Wonder. Malicks film splitter nemlig vårt podkastpanel på midten, og samtalen tvinner seg uunngåelig rundt spørsmålet om To the Wonder er Malicks første selvparodierende makkverk eller et av hans mest subtilt gjennomførte mesterverk. Eller kanskje noe i mellom?

Den høyst interessante Stoker er det også mye å si om, men kanskje lettere å være enige om. Panelet består av Karsten, Sveinung og Lars Ole fra Montages-redaksjonen. Vær på vakt for spoilere – denne episoden egner seg best for de som har sett filmene. God lytting!