Blodig briljanse tegnes opp i ny featurette til Park Chan-wooks Stoker

Det er få – om noen – filmer undertegnede gleder seg mer til i 2013 enn Park Chan-wooks Stoker. Den sørkoreanske filmskaperen har forlatt sine røtter i hjemlandet, der han har laget innflytelsesrike verker som Sympathy for Mr. VengeanceOldboy og Thirst, og vendt snuta mot Hollywood.

Det er jeg positiv til. For en så skremmende begavet filmskaper, kan det være fint å få jobbe innenfor litt mer konvensjonelle rammer, og ikke minst med et høyere budsjett enn tidligere. Stoker er en slags variasjon over Alfred Hitchcocks mesterverk Shadow of a Doubt (som vi skrev om i denne artikkelen), og alt vi har sett sålangt preges av en barokk tilnærming – som særlig påminner om Dario Argento.

Selv om videoen nedenfor er en såkalt featurette (som henspiller på filmens animerte plakat) er snutten såpass kunstnerlig gjort at den ville ha fungert utmerket som teasertrailer; her er det ingen fra filmteamet som snakker om prosessen eller hvor stort det fra å få spille mot Nicole Kidman – den er faktisk kjemisk fri for dialog. Suggererende musikk sildrer over de lekre bildene og antyder en foruroligende atmosfære jeg ikke kan vente med å få oppleve i kinosalen.

Ekstra stas er det at Stoker virkelig ser ut til å bli Mia Wasikowskas film; hennes navn står øverst på plakaten og tilkjennegis som selve stjernen. En velfortjent status etter sin fremragende innsats i HBO-serien In Treatment og filmer som The Kids Are All Right, Jane Eyre og Restless. Små detaljer i gestene hennes, slik de fremstår i featuretten, er svært lovende for det som kan bli en uforglemmelig bad ass-rolle.

Filmen har amerikansk og britisk premiere 1. mars 2013.

Her er et galleri med noen utvalgte stillbilder fra filmen, samt to postere:

*