Hør Clint Mansells musikk til Park Chan-wooks Stoker

Park Chan-wooks engelskspråklige debut Stoker har denne uken kinopremiere i USA og Storbritannia, etter verdenspremieren ved Sundance-festivalen i januar.

Som et ledd i lanseringen har distributøren gjort tilgjengelig originalmusikken fra filmen, som er komponert av Clint Mansell (Requiem for a Dream, Moon). Ikke overraskende – basert på Oldboy-regissørens filmografi – fremstår Stoker som et tungt visualisert og stilistisk stykke film, og med Mansell ombord på laget blir filmen tilført enda et særeget og stemningsskapende element.

Etter en prolog med replikker fra filmen fremførst av Mia Wasikowskas hviskende stemme, og sangen «Become the Color» av Emily Wells, begynner Mansells musikk – og de første par sporene signaliserer en litt annerledes musikalsk retning enn hva vi husker fra eksempelvis Moon. Før Mansell ble ansatt var for øvrig komponistlegenden Philip Glass allerede tilknyttet Stoker, og Glass har komponert pianosporet «Duet» til filmen.

Hør all musikken fra Clint Mansell i spilleren nedenfor. Norsk premieredato for Stoker er foreløpig ikke satt – filmen distribueres her til lands av SF Norge.