Opplev tonene fra Claire Denis’ filmunivers live – Tindersticks kommer til Oslo

Det Norske Studentersamfund, Chateau Neuf, kunne i dag dele gladnyheten om at de har booket selveste Tindersticks til å spille i Storsalen på Chateau Neuf april neste år.  

Det Nottingham-baserte bandet har siden deres selvtitulerte debutalbum, utgitt i 1993, opparbeidet seg et særegent og melankolsk sound, men for filmentusiaster er nok bandet best kjent for sitt unike samarbeid med den franske regissøren Claire Denis. Tindersticks har komponert musikk til syv av Denis filmer, deriblant Trouble Every Day, 35 Shots of Rum og Bastards.

Undertegnede var så heldig å få se Tindersticks live i København for et par år siden, i anledning albumet The Something Rain, men til tross for at bandet leverte svært bra, er det verdt å understreke at de ikke spilte noen utdrag fra filmmusikk-katalogen.

Tindersticks slipper sitt 11. studioalbum, The Waiting Room, 22. januar neste år. Albumet vil også bli et slags filmprosjekt, i samarbeid med La Blogotheque og Clermont-Ferrand International Short Film Festival. Stuart A. Staples & Co vil etter sigende invitere forskjellige regissører til å lage hver sin kortfilm basert på låter fra albumet. Kortfilmene vil bli vist under Clermont-Ferrand i februar.

Tindersticks går på scenen i Storsalen på Chateau Neuf 23. april neste år. Billetter legges ut på Billettservice allerede i morgen (altså torsdag 01.10.), klokken 10:00.

*

*

TINDERSTICKS_medium_size_CMYK