Møt filmkomponister på nordisk/europeisk filmmusikk-dag i Cannes

Om du er interessert i filmmusikk og befinner deg i Cannes i år, kan European Film Music Day 22. mai være et naturlig avbrekk fra endeløse køer og filmvisninger. Her vil også årets HARPA-priser deles ut – for beste nordiske filmmusikk, samt ærespris til den legendariske danske komponisten Bent Fabricius-Bjerre (Olsenbanden, Flåklypa Grand Prix).

Arrangementet European Film Music Day i Cannes har allerede eksistert en årrekke, et samarbeidsprosjekt mellom  blant andre den europeiske komponistforeningen ECSA, de nordiske søsterorganisasjonene og sideseksjonen La Quinzaine des Réalisateurs.

Som i fjor, blir det også i år avholdt gratis seminar på den lille terrassen i andre etasje av platebutikken FNAC (83 Rue d’Antibes). Første panel vil omhandle forholdet og kommunikasjonen mellom regissør og komponist. Den svenske regissøren Alexandra-Thérése Keiting (Kyss Mig, Pojkarna) vil være tilstede med Pojkarna-komponist Sophia Ersson. Det samme er den sveitsiske komponisten Christine Aufderhaar og den britiske regissøren og dokumentaristen Dan Clifton.

Det andre panelet handler om dataspillmusikk. Det blir både en gjennomgang av en ny, nordisk undersøkelse om spillkomponistenes vilkår, samt en samtale med den profilerte, franske spillkomponisten Olivier Derivière (Alone in the Dark, Assassin’s Creed 4).

Etter panelene, er det klart for prisseremoni. Den 92 år gamle – og fremdeles aktive! – komponistlegenden Bent Fabricius-Bjerre vil motta hedersprisen for sin lange innsats for film og TV, deriblant Flåklypa Grand Prix, Olsenbanden-filmene, Matador og Klovn – The Movie. Harpa-prisen for årets beste nordiske filmmusikk vil også deles ut, der de nominerte er:

Danmark: Under Sandet (Sune Martin)
Norge: En man som heter Ove (Gaute Storaas)
Finland: Onnenonkija (Marko Nyberg)
Sverige: Pojkarna (Sophie Ersson)
Island: Eiðurinn (Hildur Guðnadottir)

Du kan se videointervjuer av alle de nominerte her. European Film Music Day er medarrangert av redaksjonsmedlem i Montages, Thor Joachim Haga, som har sittet i den norske juryen og dessuten vil moderere de to panelene.

Her følger en detaljert oversikt over arrangementet: