- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Møt filmkomponister på nordisk/europeisk filmmusikk-dag i Cannes

Av , 12. mai 2017 i Ukategorisert

Om du er interessert i filmmusikk og befinner deg i Cannes i år, kan European Film Music Day 22. mai være et naturlig avbrekk fra endeløse køer og filmvisninger. Her vil også årets HARPA-priser deles ut – for beste nordiske filmmusikk, samt ærespris til den legendariske danske komponisten Bent Fabricius-Bjerre [1] (Olsenbanden, Flåklypa Grand Prix).

Arrangementet European Film Music Day i Cannes har allerede eksistert en årrekke, et samarbeidsprosjekt mellom  blant andre den europeiske komponistforeningen ECSA, de nordiske søsterorganisasjonene og sideseksjonen La Quinzaine des Réalisateurs.

Som i fjor, blir det også i år avholdt gratis seminar på den lille terrassen i andre etasje av platebutikken FNAC (83 Rue d’Antibes). Første panel vil omhandle forholdet og kommunikasjonen mellom regissør og komponist. Den svenske regissøren Alexandra-Thérése Keiting [2] (Kyss Mig, Pojkarna) vil være tilstede med Pojkarna-komponist Sophia Ersson. Det samme er den sveitsiske komponisten Christine Aufderhaar [3] og den britiske regissøren og dokumentaristen Dan Clifton [4].

Det andre panelet handler om dataspillmusikk. Det blir både en gjennomgang av en ny, nordisk undersøkelse om spillkomponistenes vilkår, samt en samtale med den profilerte, franske spillkomponisten Olivier Derivière [5] (Alone in the Dark, Assassin’s Creed 4).

Etter panelene, er det klart for prisseremoni. Den 92 år gamle – og fremdeles aktive! – komponistlegenden Bent Fabricius-Bjerre vil motta hedersprisen for sin lange innsats for film og TV, deriblant Flåklypa Grand Prix, Olsenbanden-filmene, Matador og Klovn – The Movie. Harpa-prisen for årets beste nordiske filmmusikk vil også deles ut, der de nominerte er:

Danmark: Under Sandet (Sune Martin)
Norge: En man som heter Ove (Gaute Storaas)
Finland: Onnenonkija (Marko Nyberg)
Sverige: Pojkarna (Sophie Ersson)
Island: Eiðurinn (Hildur Guðnadottir)

Du kan se videointervjuer av alle de nominerte her [6]. European Film Music Day er medarrangert av redaksjonsmedlem i Montages, Thor Joachim Haga, som har sittet i den norske juryen og dessuten vil moderere de to panelene.

Her følger en detaljert oversikt over arrangementet:

[7]


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/mot-filmkomponister-pa-nordiskeuropeisk-filmmusikk-dag-i-cannes/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Bent Fabricius-Bjerre: http://www.imdb.com/name/nm0006065/?ref_=nv_sr_1

[2] Alexandra-Thérése Keiting: http://www.imdb.com/name/nm0445129/?ref_=nv_sr_1

[3] Christine Aufderhaar: http://www.imdb.com/name/nm1566911/?ref_=nv_sr_1

[4] Dan Clifton: http://www.imdb.com/name/nm2091307/?ref_=nv_sr_2

[5] Olivier Derivière: http://www.imdb.com/name/nm1760974/?ref_=nv_sr_1

[6] her: http://www.nordicfilmmusicdays.com/news.html

[7] Image: http://montages.no/files/2017/05/test.jpg

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.