- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Opplev tonene fra Claire Denis’ filmunivers live – Tindersticks kommer til Oslo

Av , 30. september 2015 i Ukategorisert

Det Norske Studentersamfund, Chateau Neuf [1], kunne i dag dele gladnyheten om at de har booket selveste Tindersticks [2] til å spille i Storsalen på Chateau Neuf april neste år.  

Det Nottingham-baserte bandet har siden deres selvtitulerte debutalbum, utgitt i 1993, opparbeidet seg et særegent og melankolsk sound, men for filmentusiaster er nok bandet best kjent for sitt unike samarbeid med den franske regissøren Claire Denis [3]. Tindersticks har komponert musikk til syv av Denis filmer, deriblant Trouble Every Day, 35 Shots of Rum og Bastards [4].

Undertegnede var så heldig å få se Tindersticks live i København for et par år siden, i anledning albumet The Something Rain, men til tross for at bandet leverte svært bra, er det verdt å understreke at de ikke spilte noen utdrag fra filmmusikk-katalogen.

Tindersticks slipper sitt 11. studioalbum, The Waiting Room, 22. januar neste år. Albumet vil også bli et slags filmprosjekt, i samarbeid med La Blogotheque [5] og Clermont-Ferrand International Short Film Festival [6]. Stuart A. Staples & Co vil etter sigende invitere forskjellige regissører til å lage hver sin kortfilm basert på låter fra albumet. Kortfilmene vil bli vist under Clermont-Ferrand i februar.

Tindersticks går på scenen i Storsalen på Chateau Neuf 23. april neste år. Billetter legges ut på Billettservice allerede i morgen (altså torsdag 01.10.), klokken 10:00.

*

*

TINDERSTICKS_medium_size_CMYK


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/opplev-tonene-fra-claire-denis-filmunivers-live-tindersticks-kommer-til-oslo/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Chateau Neuf: https://studentersamfundet.no

[2] Tindersticks: https://en.wikipedia.org/wiki/Tindersticks

[3] Claire Denis: http://montages.no/?s=Claire+Denis

[4] Bastards: http://montages.no/2014/01/alt-er-overskridelse-claire-denis-bastards/

[5] La Blogotheque: http://www.blogotheque.net

[6] Clermont-Ferrand International Short Film Festival: http://www.clermont-filmfest.com/?nlang=2

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.