Filmfrelst

Filmfrelst #134: Filmåret 2013

Som vanlig ser vi oss nødt til å snakke litt om det foregående filmåret i årets første episode av Filmfrelst, og ikke minst pløye oss igjennom 2013-favorittene til podkastpanelet. Denne episoden strekker seg over flere timer og inneholder en og annen overraskelse underveis, selv om vi hovedsakelig følger en velkjent oppskrift.

Hva var dine favoritter fra året som gikk? Vi oppfordrer deg til å dele din liste med oss, enten i kommentarfeltet her, eller under artikkelen med Montages-stabens topplister.

Deltakere i denne episoden er Sveinung Wålengen, Sivert Almvik, Truls Foss, Lars Ole Kristiansen og Martin Sivertsen.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 12 kommentarer

 1. Karsten Ekren sier:

  Gleder meg! Men ser ikke ut som episoden har blitt lagt ut på iTunes?

 2. Mats Bjørkøy sier:

  Hurra! Nesten fire og en halv time! Dette er over all forventning. Har gledet meg lenge til denne podcast episoden!

 3. Uten å ha hørt episoden enda finner jeg det meget interessant at Jack Reacher er en av filmene i listen til høyre her. Blir spennende å høre hva som blir sagt om den. Alltid flott med disse podkastene, men synes det er på tide med en 11 timers lang en snart. Alt for lenge siden sist, Montages. hehehe

 4. Artig og som vanlig lidenskapelig podcast, og så mange artige sitater! Flott å høre Truls på filmfrelst også, synes han gjorde en god figur. Denne skal på spillelista til fremtidige Adelefester.

 5. Rasmus Rypdal sier:

  Utrolig fin episode. Elsker de lange podcastene.
  Men må bare si at jeg ikke kan skjønne at så mange av dere liker Man of Steel. Styrkene i filmen blir totalt overstyre av svakhetene. At de klarer å gjøre slik spektakulær action så uendelig lite spennende er helt utrolig. Jeg bryr meg ikke om en eneste karakter i filmen og når de atpåtil er «udødelige» er det lite igjen for meg.
  Til slutt må jeg legge til at kritikken mot at winters bones ble for karrikert slår meg som helt feil. Det skumle med den filmen er at den nettopp IKKE er karrikert.
  Håper det kommer hyppigere episoder framover da jeg venter barn og trenger nattunderholdning.

 6. Sveinung Wålengen sier:

  Jeg ble også overrasket over den harde medfarten for Winter´s Bone, og opplevde som nevnt i podcasten filmen som veldig lite karikert. Nå var det jo først og fremst en rask sammenlikning og ikke den som skulle diskuteres (for ikke å snakke om at min podcast-deltakelse ble rimelig ufokusert og amputert pga. teknisk trøbbel), men jeg skulle gjerne fortsatt den diskusjonen!

  Jeg har fortsatt ikke vært i Nord-Amerika selv, men mitt inntrykk er at det faktisk finnes slike mennesker og miljøer i enkelte deler av USA. Jeg trodde på filmen, og ikke på en eksotisk turistmåte, selv om den virkeligheten er fjern fra norske forhold. Hva skal til for at man tror på miljøer man kun kjenner fra film og tv? Det er en interessant diskusjon. Årets listefavorittSpring Breakers fungerer jo fordi miljøet er veldig karikert, men det blir mer utfordrende for filmer somWinter´s Bone.

 7. Anders Haavie sier:

  Nydelig podcast folkens. Jo lengre jo bedre. Har ingen problemer med å høre 4 timer med podcast. Får veldig lyst til å fylle ut de sorte hullene i året som gikk. Inspirerende lytting folkens. Bra jobba.

 8. Har dere skrevet ned listene noe sted? Har hørt podcasten men skulle gjerne sett listene skriftlig.

 9. Glem det.. Jeg fant den. Super podcast forresten! Elsker de lange podcastene deres.

 10. Har så mange filmer jeg ikke har sett ennå, så jeg har ingen toppliste for 2013. Men fantastisk podkast uansett. Skal for øvrig sies at Marc Forster ikke mente at det var zombier i World War Z – men virusinfiserte. Selv om det nevnes ved et par anledninger at det faktisk dreier seg om zombier. Han sa vel noe sånt som at de ikke er det per definisjon, og at de også synes publikum har lettere for å «svelge» zombie fremfor virusinfiserte. Bare sånn apropos :)

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>