Trailer

Terrence Malick med vidunderlige visjoner i traileren til To the Wonder

Endelig er den første traileren til Terrence Malicks mysterieomspunne To the Wonder sluppet. Til vår store tilfredsstillelse florerer det med malickske grep i det visuelle uttrykket, selv om historien kan virke noe konvensjonell.

Selv om filmen allerede har vært vist ved et par anledninger, blant annet under årets Venezia-festival, har de fleste av oss måttet ta til takke med vage innholdselementer og det seiglivede bildet av Ben Affleck og Rachel McAdams i kornåkeren. Nå har vi endelig anledning til å bivåne noen av Malicks vidunderlige visjoner i levende live.

Så hva får vi se av velkjente grep? Vel, her er solstråler som penetrerer trekroner, nennsomme berøringer, blafrende gardiner, svevende kamerakjøringer, duvende kornstrå og kontinuerlige vekslinger mellom makro- og mikronivå. Fortellingen er fremdeles noe vag, men at det dreier seg om trekantdrama mellom Affleck, McAdams og Olga Kurylenko er åpenbart, med Javier Bardem i en hittil ukjent rolle. Bardems poetiske voiceover kan også tolkes i mange retninger.

Til tross for dette kan man fort mistenke historien for å være overraskende konvensjonell. Kanskje har det noe med den raske klipperytmen å gjøre, drevet frem av et undulerende strykermotiv. Jeg ble imidlertid betrygget da en nederlandsk kollega (som allerede har sett filmen) fortalte meg følgende: «Let me tell you up front that this trailer does not evoke the spirit of the film, which is very haunting, slow burning and contemplative, as opposed to the fast-cut, scored-with-big-dramatic-music trailer.» Akkurat som Spielbergs første trailer til Lincoln (2012) virker det altså å være et sprang mellom trailerestetikken og det faktiske uttrykket.

Filmen har tentativ norsk premiere 24. mai 2013.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

  1. Sverre Aune sier:

    Ser utrolig vakker ut, på en litt mer jordnær måte enn «Tree of Life». Ville virkelig like «Tree of Life», men den ble rett og slett litt for mye for meg. Ble heller aldri helt hooket av «Days of Heaven» eller «Badlands», så krysser fingrene for denne!

  2. Verdt å sjekke ut den franske versjonen av traileren også: ganske mange nye bilder, og annen voice over… http://www.youtube.com/watch?v=yMu9OsYgvNM

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>