Thea Hvistendahls Håndtering av udøde får verdenspremiere i Sundance – se den ferske traileren

Thea Hvistendahl har laget noen av det siste tiårets beste norske kortfilmer, en rekke musikkvideoer, samarbeidet med Karpe og imponert med en stilistisk teft som er sjelden å se blant regissører her hjemme. Nå er det offentliggjort at hennes etterlengtede spillefilmdebut, Håndtering av udøde, får verdenspremiere på filmfestivalen i Sundance.

Filmens manus er skrevet av Hvistendahl i samarbeid med forfatteren John Ajvide Lindqvist (La den rette komme inn), og er basert på hans roman ved samme navn. De døde våkner en varm sommerdag i Oslo, og tre familier opplever kaos idet deres kjære returnerer til livet. Renate Reinsve og Anders Danielsen Lie fra Verdens verste menneske gjenforenes i hovedrollene, og spiller sammen med blant andre Bjørn Sundquist og Bente Børsum.

«Jeg er utrolig stolt og takknemlig over å få vise filmen vår til verden for første gang på nettopp Sundance, en av verdens viktigste og mest spennende festivaler», forteller Hvistendahl i dagens pressemelding fra Nordisk film. «Jeg har hatt med meg sinnssykt dyktige folk foran og bak kamera som virkelig har gitt alt, så å få denne ærefulle anerkjennelsen kjennes veldig godt.

Også er det så klart både spennende og nervepirrende å se hvordan den blir tatt imot, men mest av alt gleder jeg meg masse til at filmen endelig skal få møte et publikum. Målet har vært å lage en vakker og spennende kinoopplevelse, en film som både er sørgelig og full av kjærlighet, om smerte og aksept og det å gå videre etter du har mistet noen du elsker.»

Nedenfor kan du se den ferske traileren, som signaliserer en melankolsk skrekkfilm med en mørk estetikk og tung stemning. Filmen er skutt på analog 35mm av Pål Ulvik Rokseth (Sensommer, 22 July). Håndtering av udøde er produsert av Einar film (Kids in Crime) ved Kristin Emblem og Guri Neby.

Filmen får norsk kinopremiere 9. februar.

*