Intens første trailer til A Quiet Place: Day One – en «alien invasion spin-off»

Lupita N’yongo spiller hovedrollen i det som kan bli en av sommerens store blockbustere, A Quiet Place: Day One – en «alien invasion spin-off» i horrorserien som startet med A Quiet Place i 2018. Nå er den første (intense) traileren her, og smakebiten indikerer at popcornet vil sitte løst.

Skuespiller John Krasinski fikk sitt gjennombrudd som filmskaper da han gikk bak kameraet og regisserte den første filmen i serien, der han også spiller hovedrollen ved siden av Emily Blunt. Med $17 millioner i budsjett og et originalmanus som utgangspunkt, ble A Quiet Place en sjelden suksess – kinoinntjeningen på verdensbasis endte opp på $350 millioner.

I oppfølgeren A Quiet Place Part II (2020) fortsetter historien om Blunt og barna hennes i dagene etter hendelsene i første film, men vi får også ta del i noen tilbakeblikk til tiden før de blinde monstrene invaderte jorda, som gir mer kontekst til fortellingen. Invasjonstidslinjen er også gjeldende for A Quiet Place: Day One, som blir å regne som en spin-off i serien, men med potensial for noen overlappende rollefigurer.

Regissør Michael Sarnoski fikk sitt gjennombrudd med Pig (2021), og har her fått oppgaven med å skjøtte ekspansjonen av fortelleruniverset som Krasinski har skapt. Traileren nedenfor tar i bruk den nok så etablerte «det er en helt vanlig dag»-inngangen til å vise at utenomjordiske vesner lander på planeten vår, og plasserer N’yongos rollefigur midt i gata på ground zero.

Klippet har (tro mot seriens minneverdige bruk av lyd – og fravær av lyd – som fortellergrep) et effektivt og spenningsskapende lyddesign, og det er lett å se hvordan denne filmen kan bli skrekkelig god sommerunderholdning.

A Quiet Place: Day One har kinopremiere 28. juni.