- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Terrence Malick med vidunderlige visjoner i traileren til To the Wonder

Av , 19. desember 2012 i Ukategorisert

Endelig er den første traileren til Terrence Malick [1]s mysterieomspunne To the Wonder sluppet. Til vår store tilfredsstillelse florerer det med malickske grep i det visuelle uttrykket, selv om historien kan virke noe konvensjonell.

Selv om filmen allerede har vært vist ved et par anledninger, blant annet under årets Venezia-festival, har de fleste av oss måttet ta til takke med vage innholdselementer og det seiglivede bildet av Ben Affleck og Rachel McAdams [2] i kornåkeren. Nå har vi endelig anledning til å bivåne noen av Malicks vidunderlige visjoner i levende live.

Så hva får vi se av velkjente grep? Vel, her er solstråler som penetrerer trekroner, nennsomme berøringer, blafrende gardiner, svevende kamerakjøringer, duvende kornstrå og kontinuerlige vekslinger mellom makro- og mikronivå. Fortellingen er fremdeles noe vag, men at det dreier seg om trekantdrama mellom Affleck, McAdams og Olga Kurylenko [3] er åpenbart, med Javier Bardem i en hittil ukjent rolle. Bardems poetiske voiceover kan også tolkes i mange retninger.

Til tross for dette kan man fort mistenke historien for å være overraskende konvensjonell. Kanskje har det noe med den raske klipperytmen å gjøre, drevet frem av et undulerende strykermotiv. Jeg ble imidlertid betrygget da en nederlandsk kollega (som allerede har sett filmen) fortalte meg følgende: «Let me tell you up front that this trailer does not evoke the spirit of the film, which is very haunting, slow burning and contemplative, as opposed to the fast-cut, scored-with-big-dramatic-music trailer.» Akkurat som Spielbergs første trailer til Lincoln (2012) virker det altså å være et sprang mellom trailerestetikken og det faktiske uttrykket.

Filmen har tentativ norsk premiere 24. mai 2013.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/terrence-malick-med-vidunderlige-visjoner-i-traileren-til-to-the-wonder/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Terrence Malick: http://montages.no/filmfolk/terrence-malick

[2] Rachel McAdams: http://montages.no/filmfolk/rachel-mcadams

[3] Olga Kurylenko: http://montages.no/filmfolk/olga-kurylenko

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.