Filmfrelst #462: Cannes 2021 – Paul Verhoevens Benedetta

Cannes 2021: Regissør Paul Verhoeven fylte 83 år nå i sommer, men er like vital og risikovillig som før, og i denne podkastepisoden setter vi fokus på Verhoevens nye film Benedetta – som nylig hadde premiere i Cannes.

Årets utgave av filmfestivalen i Cannes ble avsluttet lørdag 17. juli, og mange lettede deltagere kunne med en rekke sterke filmopplevelser i kofferten reise hjem like før Europa gikk en ny bølge koronasmitte i møte. Underveis i festivalen publiserte vi en rekke podkastepisoder, og trygt hjemme fortsetter vi nå med de resterende samtalene tatt opp i Cannes.

Først ut er praten vår om Benedetta, som var en av titlene vi gledet oss aller mest til før festivalen. Verhoevens film fikk omsider sin premiere på Croisetten, etter mange utsettelser, og vi var på plass i festivalpalasset under urpremieren.

Vårt panel i Cannes er satt sammen av Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen fra Montages-redaksjonen, samt Sveinung Wålengen fra Verdensteatret og Chloé Faulkner fra Filmklubbforbundet. Episoden inneholder ingen spoilere.

God lytting!