Mystikk og musikk rundt stjernespekket Malick-prosjekt

Hva går det av Terrence Malick? Etter nesten 40 år med filmproduksjon i sneglefart, har den folkesky mesterregissøren plutselig satt opp tempoet. Kanskje han på sine eldre dager har innsett at han har begrenset tid igjen til å lage film, i likhet med for eksempel Clint Eastwood og Woody Allen, som nå slipper en film i året?

At To the Wonder ble ferdigstilt såpass kvikt etter The Tree of Life var overraskende nok i seg selv, men allerede før denne filmen har fått ordinær kinopremiere har Malick flere jern godt plantet i ilden. På IMDB opplyses det om at prosjektene Knight of Cups og Voyage of Time begge er i postproduksjonsfasen, med forventet premiere i 2013. Men nå lettes det på sløret i forbindelse med et annet og tredje prosjekt – et musikalsk ett, later det til, som ennå ikke har fått noen tittel.

Etter å ha lest hva musikkmagasinet Pitchfork har å melde om filmen, virker prosjektet bare enda mer mystisk. Under to ulike musikkfestivaler skal Rooney Mara og Val Kilmer ha dukket opp på scenen der de har bidratt musikalsk – Kilmer kuttet visstnok også av sitt eget hår med kniv og ødela en forsterker ved hjelp av motorsag. Ifølge Pitchfork var dette scener som ble spilt inn for Malicks hittil navnløse prosjekt.

Pitchfork lister også opp en rekke artister som kan vise seg å dukke opp i filmen. Grunnen til dette er at Malick har skutt scener der de har vært involvert; noen med skuespillere til stede, andre ikke. Et iøyenfallende skuespillerlag er uansett bekreftet: Christian Bale, Natalie Portman, Ryan Gosling, Rooney Mara, Cate Blanchett, Michael Fassbender og Holly Hunter; samt Bérénice Marlohe, sist sett som Bond-pike i Skyfall. Val Kilmer er ikke bekreftet, men mye tyder altså på at han står på rollelisten.