Terrence Malicks Knight of Cups til hovedkonkurransen i Berlin

I ettermiddag ble de første titlene som er aktuelle for neste års hovedkonkurranse under filmfestivalen i Berlin offentliggjort. En tittel som får mange journalister til å bestille flybilletter i dette øyeblikk, er Terrence Malicks Knight of Cups.

Knight of Cups ble ferdig innspilt for en god stund tilbake, men som vanlig foretrekker Terrence Malick å tilbringe mye tid i klipperommet, og dermed er det alltid vanskelig å forutse når filmene får premiere. Derfor må det sies å være en positiv overraskelse at Knight of Cups er like rundt hjørnet – vi har ikke snappet opp konkrete Berlinale-rykter på forhånd.

Christian Bale, Cate Blanchett og Natalie Portman skal i utgangspunktet spille hovedrollene i filmen, men det er vanskelig å spå hva som har skjedd i klippen, der Malick har for vane å omstrukturere filmene sine til det ugjenkjennelige. (Eksempelvis hadde Adrien Brody opprinnelig en sentral rolle i Den tynne røde linjen, men ble skjøvet ut i periferien i den ferdige filmen.)

De andre Berlinale-aktuelle titlene som ble presentert i dag er: Andrew Haighs 45 Years, Andreas Dresens Als wir träumten (As We Were Dreaming), Peter Greenaways Eisenstein in Guanajuato, Jayro Bustamantes Ixcanul (Ixcanul Volcano), Alexey Germans Pod electricheskimi oblakami og Kenneth Branaghs Disney-film Cinderella (utenfor konkurranse).

Årets Berlinale foregår i perioden 5.-15. februar. Darren Aronofsky er jurypresident.