Filmfrelst #172: Terrence Malicks Knight of Cups

Berlinalen 2015: Montages-redaksjonen har lenge båret på store forventninger til Terrence Malicks Knight of Cups. I går fikk vi endelig sett filmen, og i denne podkasten diskuterer vi dens tematikk og stil, og hvordan den plasserer seg i Malick-katalogen.

Etter at The Tree of Life vant Gullpalmen i 2011, virker det som om Terrence Malick har gått over i sin tredje fase som filmskaper; vekk fra de store studioproduksjonene i historiske settinger, over til kontemporære fortellinger, finansiert utenfor studiosystemene.

Formspråket i Knight of Cups har mye til felles med den polariserende To the Wonder (lytt til vår podkast om den filmen her), men filmen har likevel et helt annet lynne, med sin giftige fremstilling av hvordan mennesker som jobber i film- og underholdningsindustrien innhylles i en overflatisk nesten-virkelighet, og sakte med slikkert tappes for livskraft. Panelet i denne episoden består av Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!