Filmfrelst #407: En samtale med Silje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen

Cinematekene er et samarbeid om felles digitale visninger på cinematekene i Bergen, Kristiansand, Lillehammer, Oslo, Stavanger, Tromsø og Trondheim. Montages setter gjennom ukentlige artikler fokus på filmene i utvalget. Arild Østin Ommundsens Stavanger- og julefilmklassiker Mongoland (2001) vises fra og med torsdag 10. desember – sjekk tidspunkter i oversikten hos ditt cinematek. (NB: Cinemateket i Oslo er stengt fra tirsdag 10. november, som følge av kommunenes smittevernstiltak.)

*

I denne episoden snakker vi med regissørene og manusforfatterne Silje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen om arbeidet med å skape kinoaktuelle Tottori! Sommeren vi var alene, norsk barnefilm, upersonlige TV-serier og fremtidsplaner – som inkluderer Mongoland 2.

Norsk film for de minste har de siste årene vært skjemmet av merkevarebygging og idéfattigdom. Med Tottori! Sommeren vi var alene har Stavanger-baserte Silje Salomonsen og Arild Østin Ommundsen (Mongoland, Eventyrland) laget noe så sjelden som en originalskrevet barnefilm med kunsteriske ambisjoner.

I denne podkasten møter Salomonsen og Ommundsen redaktør Lars Ole Kristiansen over Skype for å snakke om hvordan Tottori ble til, hvordan det var å instruere sine egne barn, og hva som var motivasjonen for å lage en film for denne målgruppen. Samtalen pirker også borti andre norske barnefilmer, inspirasjonskilder som Terrence Malick og den overvurderte «TV-serie-æraen».

God lytting!