Filmfrelst #422: Alternative norske julefilmer

Etter et langt og mørkt år har vi nå omsider gått inn i julen, og i anledning høytiden retter vi i denne podkastsamtalen fokuset mot alternative norske julefilmer.

For de fleste er julen preget av tradisjoner, og dette gjelder ikke bare maten vi spiser, men også i stor grad filmene vi ser. Etter at den norske filmhøsten 2020 ble avsluttet med hele fire nye julefilmer på kino, tenkte vi det var på tide å løfte frem et knippe alternative norske juleskildringer i film fra 2000-tallet.

Både Arild Østin Ommundsens Mongoland, Mona J. Hoels Når nettene blir lange og Gunnar Vikenes Himmelfall settes under lupen, i tillegg til at vi kaster et blikk på Reinert Kiils juleslasher Juleblod, Henrik Martin Dahlsbakkens kinoaktuelle Gledelig jul og Maria Sødahls Håp.

I panelet sitter redaktør Karsten Meinich og filmviterne Vanja Ødegård og Eivind Myklebost Nordengen.

God lytting! Og god jul!