Reality med Sydney Sweeney får likevel norsk kinodistribusjon

Den amerikanske indiefilmen Reality utmerket seg som en av Berlinalens beste filmer i februar. Nå er det offentliggjort at den får norsk kinodistribusjon.

En gledelig overraskelse, ettersom vi nylig rapporterte om lansering rett på HBO Max. Nå blir det noe lenger for publikum å vente, men til gjengjeld er dette en film som vil nyte godt av konsentrasjonen man får i en kinosal; Reality er nemlig en særdeles klaustrofobisk opplevelse.

Filmens distributør, Selmer Media, forteller til Montages: «Reality var høydepunktet for oss under årets Berlinale, så vi er svært glade for å kunne sette opp denne aktuelle og vellagde filmen på kino i Norge i høst.»

Da Montages oppsøkte den første visningen av Reality i Panorama-seksjonen i Berlin, var det uten å vite noe om selve handlingen – bare at Euphoria-stjernen Sydney Sweeney spiller hovedrollen. Vi diskuterte vår svært positive opplevelse av filmen i denne podkasten, og undret oss over om denne på et tidspunkt ville finne veien til norske kinoer.

Reality er skrevet og regissert av Tina Satter, som også fortalte historien i skuespillet Is This a Room (2019), og sentrerer seg rundt eksakte hendelser fra virkeligheten – helt ned til at dialogen er hentet ordrett fra et ekte lydopptak. Sweeney spiller den amerikanske lingvisten Reality Winner, som får livet sitt snudd på hodet idet myndighetene banker på døren 3. juni 2017.

Ifølge Selmer Media blir kinopremieren sannsynligvis lagt til september.