Berlinale-filmen Reality slippes rett på HBO Max i mai – her er første teaser

Den amerikanske indiefilmen Reality var en av årets oppdagelser på filmfestivalen i Berlin, og nå er det klart at den blir en strømmefilm, som slippes rett på HBO Max 29. mai. Første teaser gir en god smakebit på hva publikum har i vente.

Da vi oppsøkte urpremieren på Reality i Panorama-seksjonen under Berlinalen i februar, var det uten å vite hva plottet er, og kun at Euphoria-stjernen Sydney Sweeney spiller hovedrollen. Vi diskuterte vår opplevelse av filmen i denne podkasten, og den gang undret vi oss også litt over når den ville få premiere, og hvordan distribusjonen ville bli.

Reality er skrevet og regissert av Tina Satter, som også fortalte historien i skuespillet Is This a Room (2019), og sentrerer seg rundt eksakte hendelser fra virkeligheten – helt ned til at dialogen er hentet ordrett fra et ekte lydopptak. Sweeney spiller den amerikanske lingvisten Reality Winner, som får livet sitt snudd på hodet idet myndighetene banker på døren 3. juni 2017.

I den første teaseren fra HBO Max for Reality presenteres en liten smakebit på hva seerne kan forvente seg av filmen, som er en intens virkelighetsskildring med bl.a. ekstraordinært godt skuespill. Det var ikke bare vi fra Montages som ble imponert i Berlin, filmen mottok positive anmeldelser også fra internasjonale kritikere. Variety beskrev bl.a. den sentrale rolletolkningen til Sweeney med at «every flicker of emotion, micro-reaction, evasion and retraction, is utterly believable».

Sentralt i Reality står problemstillingen rundt ytringsfrihet i det amerikanske samfunnet, og konsekvensene av å belyse sannheten, og i slutten av mai kan Reality altså strømmes hos HBO Max. Her er teaseren: