Terrence Malicks To The Wonder klar for amerikanske kinoer

Terrence Malick kunne i Venezia presentere sin nye film To The Wonder, kun et drøyt år etter premieren på The Tree of Life. Tross den nye filmens drømmende og poetiske estetikk (hvem er overrasket?) har filmen nå fått amerikansk kinodistributør.

Det er Deadline som melder at distributøren Magnolia har kjøpt To The Wonder, og har planer om å distribuere filmen på amerikanske kinoer i 2013. De vil kombinere dette med flere andre plattformer, som Magnolia er kjent for å gjøre på flere av sine titler (bl.a. norske Hodejegerne), som vil bety at Malicks film også vil kunne oppleves på VOD i USA samtidig med kino. Distributøren sier i en uttalelse:

It is an honor and a dream come true to be working with Terrence Malick, one of our greatest living filmmakers. To The Wonder is a romantic, haunting and beautiful film that will be endlessly rewarding for movie lovers.

Hva som er status for en eventuell norsk distribusjon for To The Wonder er fremdeles uvisst, men med stjerner som Ben Affleck og Rachel McAdams på plakaten er det usannsynlig at ikke filmen ikke får lansering her til lands. Filmen fikk også hovedsaklig god kritikk i Venezia. Likevel: enda mer prestisjetunge og «viktigere» filmer enn denne har blitt oversett av norske kinodistributører tidligere, så vi hever ikke forventningene for høyt foreløpig.

Men Terrence Malick har foreløpig ikke blitt nektet kinovisning i Norge tidligere, så la oss krysse fingrene.