Terrence Malicks nye film har et navn

Plutselig er Terrence Malick blitt ganske så produktiv på sine eldre dager. The Tree of Life kom i fjor, og nå forventes altså en ny film allerede i år eller neste år. Noen detaljer om produksjonen er allerede ute, men i forrige uke ble selve tittelen sluppet.

Det var The Film Stage som slapp nyheten via CARA (The Classifications & Rating Administration). Filmens tittel er To the Wonder, og er klassifisert med en R-rating. Angivelig for sex og nakenhet, da amerikanerne ofte er litt mer pietistiske enn oss på det området. Distribusjonsspørsmålet er foreløpig uklart, men i mellomtiden vet vi litt om rammehistorie og rollebesetning.

Det er et potent stjernegalleri – Ben Affleck, Olga Kurylenko, Rachel McAdams, Rachel Weisz, Javier Bardem, Barry Pepper, Michael Sheen and Amanda Peet. Med unntak av Affleck (som etter min mening har karisma som en bøtte lappskaus), er det med andre ord talenter fra øverste hylle hele veien. Nå var jeg aldri noen stor Brad Pitt-fan heller, men synes han var fabelaktig underkuet i The Tree of Life, så kanskje Malick klarer å kna Affleck ut til noe spisandes også? Da hadde jeg i hvert fall blitt mektig imponert.

Historien handler angivelig om en amerikansk mann (Affleck) som forelsker seg i en europeisk kvinne (Kurylenko) mens han er på ferie i Paris. Han tar henne med seg tilbake til USA, gifter seg med henne, men får etterhvert følelser for den lokale småbyjenta (McAdams). Høres veldig konvensjonelt ut, men jeg tviler på at vi snakker romantisk komedie i Nora Ephrons tradisjon her. Malick vil alltid ha sin unike vri på grunnhistorien, og filmen skal visstnok ikke være noe mindre ambisiøs – hverken tematisk eller audiovisuelt – enn The Tree of Life. Jeg føler jeg allerede nå kan se potensielle detaljer i stillbildet over, som duvende kornstrå i solgangsbris. Det lover fryktelig godt.