Filmfrelst

Filmfrelst #120: Sofia Coppolas The Bling Ring

Cannes 2013: I denne episoden diskuterer vi festivalens kanskje mest etterlengtede film for Montages-redaksjonen, Sofia Coppolas The Bling Ring.

Festivalpodkastpanelet består også denne gang av Lars Ole, Sveinung og Karsten, og i denne episoden fremgår det tidlig i samtalen at Sofia Coppola står meget høyt i kurs hos alle tre. Coppolas filmografi blir derfor emne i starten av episoden, før vi går inn i The Bling Ring – som her i Cannes har blitt vist i sideprogrammet Un certain regard.

Ingen spoilere i denne episoden. God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. Sverre Aune sier:

    Første gang jeg hører filmfrelst, blir nok ikke den siste.

    Godt å høre at filmen begeistret flere. Alle jeg kjenner som har sett den omtaler den som «en helt greit morsom komedie» eller «meh». Sitatet «filmen var tam, men Emma Watson var bra» går igjen. Synes filmen er en av de klart mest interessante filmene jeg har sett på kino så langt i år, og mye mer enn en komedie. Dialogen treffer, de lange tagningene passer perfekt og skildring av bunnløs overflatekultur avslører litt av hva som faktisk befinner seg på under overflaten, uten å presse det i ansiktene på publikum.

    Sofia Coppolas letteste og mest lekne film. Synes det hele kler henne godt.

    Dere nevner likheten imellom «Spring Break» og «The Bling Ring», men dropper en viktig detalj. Filmene handler ikke bare om ungdom og ungdomskultur, men tennåringsjenter spesielt. Good girls gone bad, eller bare girls gone bad. Unge jenter som er tøffe i trynet og store i kjeften. Jenter som bryter loven, mest for gøy. Skal ikke egnetlig noen vei med denne kommentaren, synes bare det er en viktig detalj å merke seg.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>