Filmer fra den alternative Cannes-festivalen som diskuteres i denne episoden: «Fedora» (1978, Wilder) og «Girlfight» (2000, Kusama).

Cannes 2020

Filmfrelst #396: Cannes 2020 – Dag 5

Cannes 2020: Den alternative Cannes-festivalen er over midtveis, og i denne femte podkastepisoden samles vi for å diskutere særlig to utvalgte filmer fra programmet: Fedora (1978, Wilder) og Girlfight (2000, Kusama).

Da filmfestivalen i Cannes gikk av stabelen i 1978, ble Hollywood-majesteten Billy Wilder (Sunset Blvd., Double Indemnity, The Apartment) sin svanesang Fedora vist utenfor hovedkonkurransen, men som vi kommer inn på i denne samtalen: burde den ha vært i hovedkonkurransen? Og burde den – gisp! – ha vunnet Gullpalmen?

Etter vår engasjerte gjennomgang av Fedora, glir samtalen over på noe helt annet: Karyn Kusamas kritikerroste debutfilm Girlfight (2000) som også introduserte verden for skuespiller Michelle Rodriguez. (Filmen vises i sideseksjonen Quinzaine des Réalisateurs.)

I panelet sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Pernille Middelthon. (Spoilere for Fedora er varslet underveis i episoden.)

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>