Nye filmer lagt til i Montages’ alternative festivalprogram for Cannes

Cannes 2020: Montages’ alternative Cannes-festival er nå bare et par uker unna, og i dag kan vi – akkurat slik Cannes-sjef Thierry Frémaux har for vane å gjøre – presentere noen ekstra filmer i programmet.

22. april publiserte vi programmet for den alternative Cannes-festivalen, og etter å ha grublet litt og jobbet videre med et par utelatte kurateringsideer, inkluderer vi nå også midnattsvisninger – en seksjon som i Cannes ofte består av voldelige østasiatiske sjangerfilmer og grenseoverskridende materiale (som Gaspar Noés Love i 2015).

I tillegg til midnattsvisningene ønsker vi å opprettholde tradisjonen med åpnings- og avslutningsfilmer i de forskjellige programmene – med en historisk tvist i hovedkonkurransen: Ungarske Miklós Jancsó skulle konkurrere med hele to filmer i 1968, men festivalen ble som kjent avlyst på bakgrunn av ungdomsopprørene i Paris – og mange av konkurransefilmene ble aldri vist. Som avslutningsfilm på vår alternative festival, og som hyllest til en film som aldri ble vist i Cannes, har vi satt opp den minst kjente av Jancsós titler, Konfrontasjon (som først fikk sin premiere i 1969, ettersom lanseringen ble forskjøvet).

Vi har også lagt til et par ekstra titler i Cannes Classics, inkludert vår favoritt Laurence Anyways (2012). Denne viste vi i anledning vårt tiårsjubileum på Vega scene i 2019, og når muligheten for enda et gjensyn nå byr seg, er det også inspirert av at strømmetjenesten MUBI har programmert inn filmen for sine medlemmer nettopp nå i mai. (Laurence Anyways er utrolig nok ikke tilgjengelig digitalt i Norge til vanlig.)

Snarlig vil vi også annonsere et kortfilmprogram til vårt alternative Cannes-utvalg, så følg med! Og så sees vi på den virtuelle Croisetten mellom 12. og 23. mai.

*

Nye filmer i programmet

Avslutningsfilm, Competition

Avslutningsfilm, Un certain regard

Åpnings- og avslutningsfilm, Quinzaine

*

Willem Dafoe i Abel Ferraras «Go Go Tales» (2007), som er midnattsvisning.

Midnattsvisninger

Cannes Classics

*

Xavier Dolans «Laurence, Anyways» (2012), vises i Cannes Classics.