Filmfrelst #394: Cannes 2020 – Dag 3

Cannes 2020: I denne tredje podkastepisoden fra vår alternative Cannes-festival har vi valgt et italiensk fokus.

I vårt egenkomponerte festivalprogram har vi forsøkt å skape stor variasjon, men enkelte land er naturligvis bedre representert enn andre. Det vises ikke lenger like store mengder italiensk film i Cannes som tidligere, og årsaken er naturligvis at Italias glansdager som en av verdens mest nyskapende og trendsettende filmnasjoner er forbi (på tross av enkelte lynnedslag, som Paolo Sorrentinos Den store skjønnheten i 2013).

Vårt historisk orienterte program rommer imidlertid påfallende mye italiensk film (som også regissør Unni Straume løftet frem i sin guide til festivalen), og i denne episoden diskuterer vi Elio Petris Grand Prix-vinner Hevet over mistanke (1970), Vittorio De Sicas Miraklet i Milano (1951) og Alice Rohrwachers debut Corpo celeste (2011).

Ved mikrofonene sitter redaktørene Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Roskva Koritzinsky, samt kritiker Benjamin Yazdan.

God lytting!