Italienske filmer i fokus, fra den alternative Cannes-festivalen: «Hevet over mistanke» (1970, Petri) og «Corpo celeste» (2011, Rohrwacher).

Cannes 2020

Filmfrelst #394: Cannes 2020 – Dag 3

Cannes 2020: I denne tredje podkastepisoden fra vår alternative Cannes-festival har vi valgt et italiensk fokus.

I vårt egenkomponerte festivalprogram har vi forsøkt å skape stor variasjon, men enkelte land er naturligvis bedre representert enn andre. Det vises ikke lenger like store mengder italiensk film i Cannes som tidligere, og årsaken er naturligvis at Italias glansdager som en av verdens mest nyskapende og trendsettende filmnasjoner er forbi (på tross av enkelte lynnedslag, som Paolo Sorrentinos Den store skjønnheten i 2013).

Vårt historisk orienterte program rommer imidlertid påfallende mye italiensk film (som også regissør Unni Straume løftet frem i sin guide til festivalen), og i denne episoden diskuterer vi Elio Petris Grand Prix-vinner Hevet over mistanke (1970), Vittorio De Sicas Miraklet i Milano (1951) og Alice Rohrwachers debut Corpo celeste (2011).

Ved mikrofonene sitter redaktørene Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Roskva Koritzinsky, samt kritiker Benjamin Yazdan.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. Jon Christoffersen sier:

    Hevet over mistanke: Fascinerende film om fascistisk politisjef med psykopatiske trekk! For en energi i skuespillet! Jeg ble rett og slett litt slått i bakken av mannen. Denne filmen var en godbit!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>