Filmfrelst #375: Robert Eggers’ The Lighthouse

TIFF 2020: Vi har sett The Witch-regissør Robert Eggers‘ nye film, sjøulk-skrekkisen The Lighthouse.  

The Lighthouse ble møtt av stormende anerkjennelse da den hadde verdenspremiere i Cannes, og for en ukes tid siden mottok filmen en overraskende og vel fortjent Oscar-nominasjon for Jarin Blaschkes uttrykksfulle, svarthvite fotoarbeid.

Her møter vi Willem Dafoe og Robert Pattinson med barter under nesa og piper i kjeften ute på et forblåst fyr, med lokkende havfruer og sleipe blekkspruter som selskap – og en solid porsjon sprit. Filmens handling er løst basert på en tragisk historisk hendelse fra 1800-tallet, og er dynket i en saus av gresk mytologi. Panelet diskuterer filmens styrker og svakheter: Er dette noe for enhver smak, eller et fremtidig kultobjekt for horrorfans med sans for skrudd humor?

Episoden inneholder milde spoilere, og ved mikrofonene sitter Pernille Middelthon, Karsten Meinich og Martin Sivertsen.

God lytting!