Filmfrelst #440: Maïwenn er tilbake med DNA

Regissør, manusforfatter og skuespiller Maïwenn (Polisse) er en av Montages’ franske favorittauteurer, og nå er hun endelig tilbake, med familiedramaet DNA («ADN»).

DNA har norsk kinopremiere fredag 9. april, og dette kom litt brått på oss: En sann, gledelig overraskelse! Det var nemlig med stort vemod vi i fjor mottok beskjeden om at Maïwenn var klar med ny film i Cannes’ hovedkonkurranse, men at denne ikke ble tilgjengelig som en del av festivalens ytterst halvhjertede, digitale alternativ. I månedene som fulgte ble det stille rundt Maïwenns comeback, foruten rapporter om at filmen – etter forholdene – gjorde det skarpt på kino i sitt hjemland.

Etter å ha sett DNA tidlig om morgenen («nesten som i Cannes»), slo vi på lydopptakeren for en impulsiv samtale om Maïwenn og hennes nye film, som er et glovarmt, intenst og tidvis giftspyttende familiedrama. I hovedrollene møter vi, foruten Maïwenn, legenden Fanny Ardant, en strålende opplagt Louis Garrel, Marine Vacth og Dylan Robert.

Ved mikrofonene sitter Maïwenn-vennene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!