Michael Fassbender på tidsreise i den actionfylte første traileren til spillfilmatiseringen Assassin’s Creed

Den første traileren til Justin Kurzels Assassin’s Creed, basert på dataspillserien med samme navn, er nå sluppet. Stemningen i snutten er mørk og dramatisk, som seg hør og bør i en slik film.

I rollen som spillseriens ikoniske hovedfigur Callum Lynch finner vi Michael Fassbender, som senest i vinter ble Oscar-nominert for Steve Jobs. Samtidig var han kinoaktuell før jul i Justin Kurzels forrige film, Shakespeare-adaptasjonen Macbeth, og også Marion Cotillard, som i Assassin’s Creed spiller Sophia Rikkin, var å finne i Macbeth. Så her er det snakk om en reunion, for også fotograf Adam Arkapaw og komponist Jed Kurzel er tilbake.

Traileren etablerer umiddelbart en intens stemning, med slående musikk og dialog i tidvis sterile omgivelser. Lynch våkner opp i en stol og får vite av Rikkin at han ble henrettet og erklært død kvelden før. Hennes selskap, Abstergo Industries, tvinger ham til å delta i Animus Project, som gjennom høyteknologisk utstyr sender ham tilbake i tid for å oppleve minnene til en av sine forfedre. Den påfølgende dialogen mellom Fassbender og Cotillard er rolig, men kraftfull:

«What do you want from me?»

«Your past.»

Herfra bæres traileren frem av tonene fra Kanye Wests låt I Am A God, fra albumet Yeezus (2013), og vi får actionspekkede sekvenser med en rekke stunts på og fra hustak, i gjenkjennelig stil fra Assassin’s Creed-spillene, og slosscener som tyder på at dette blir en film med høyt tempo. Teknologien som gjør at Lynch kan leve gjennom sine genetiske minner får dessuten det hele til å se ut som en variasjon av The Matrix satt til 1400-tallets Spania.

Handlingen i filmen er ikke hentet fra et spesifikt spill i serien, men er plassert i det samme universet som spillene foregår i. Fassbender har tidligere uttalt seg til IGN om at filmen vil ta i bruk mange av elementene som finnes i spillet, men samtidig trekke inn nye ideer. (Ubisoft, som står bak spillene, medvirker også som produsent.)

Spillfilmatiseringer har sjeldent lykkes spesielt godt, og om Assassin’s Creed vil oppfylle sitt potensial og bidra til å forbedre denne sjangerens rykte gjenstår å se, men ut i fra dette første markedsføringsmaterialet å dømme ser det lovende ut.

Assassin’s Creed er i skrivende stund oppført på Filmweb med norsk kinopremiere 6. januar 2017.

«Assassin's Creed» «Assassin's Creed» «Assassin's Creed»