Filmfrelst #466: Venezia 2021 – Pedro Almodóvars Parallelle mødre

I denne episoden av Filmfrelst snakker vi om Pedro Almodóvars Parallelle mødre.

Penélope Cruz er forrykende i Parallelle mødre («Madres paralelas»), som ser ut til å bli Pedro Almodóvars mest folkekjære film på lenge. Selv om de kunstneriske ambisjonene ikke er like høye som i Under huden (2011), Julieta (2016) og Smerte og ære (2019), føles det lenge siden den spanske mesterregissøren laget en så varm og elskelig film, smurt inn med passelige mengder såpe.

Parallelle mødre handler om den snart 40-årige fotografen Janis (Penélope Cruz) og tenåringen Ana (Milena Smit), som deler rom på sykehuset der de føder hver sin datter, på samme dag. De to kvinnene befinner seg på ulike steder i livet, men deler det faktum at de går en tilværelse som alenemødre i møte. Idet faren til Janis’ baby mener jenta ikke kan være hans barn, og ber om en farskapstest, settes en serie omseggripende hendelser og avsløringer i gang et vintage Almodóvar-melodrama.

Vi unngår spoilere i samtalen nedenfor, så episoden kan trygt lyttes til for de som ikke ønsker å få avslørt noen av filmens spennende vendinger underveis. Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen og Benjamin Yazdan.

God lytting!