Filmfrelst

Filmfrelst #205: Filmåret 2015

I dag publiserte Montages listene med det redaksjonen og våre faste bidragsytere anser for å være de beste filmene i 2015. I denne podkasten byr vi på betraktninger om filmåret, og løfter frem titler som tidligere ikke har fått så mye oppmerksomhet på Filmfrelst.

Etter en kort prat om hva som har definert filmkulturen i 2015, forteller podkast-deltagerne om sine individuelle lister, og velger ut et knippe titler de ønsker å ha en rundebordsamtale om. De fleste prioriterer filmer vi tidligere ikke har snakket om rundt lydopptakeren (It Follows, Amy, Innsiden ut), men vi sneier også innom gamle Filmfrelst-schlagere som Birdman, Mistress America og Mad Max: Fury Road.

Hva var dine favoritter fra året som gikk? Vi oppfordrer deg til å dele din liste med oss, enten i kommentarfeltet her, eller under artikkelen med Montages-stabens topplister.

Deltakere i denne episoden er: Martin Sivertsen, Karsten Meinich, Lars Ole Kristiansen, Sveinung Wålengen og Thor Joachim Haga.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

 1. Kjempemoro podcast så langt! Når det snakkes om trender for filmåret 2015 slår det meg øyeblikkelig at vi har sett en slags (liten) bølge av kritiker- og publikumsroste gjennoplivninger av klassiske serier; Mad Max, Star Wars og Creed (til tross for at den har norsk premiere i år).

  Jeg fikk selv presset inn 200+ filmer som ble sluppet i 2015 før året var omme, som er en personlig rekord jeg er relativt stolt over. Sitter igjen med samme følelse som Lars Ole; når en ser såpass mye film, blir det mye bra. Har kun klart å presse det ned til en topp 50 selv så langt.

  Back to the podcast, men sitter med fingeren på stopp-knappen å spisser ørene etter den uungåelige Blackhat-samtalen!

 2. Sverre Aune sier:

  Takk for en flott episode. Dere overbeviste meg, skal se «It Follows». Ser som regel ikke skrekkfilm, men denne solgte dere godt.

  Enig ang. «Lost RIver». Blir litt overflod av elementer og ideer etterhvert, så blir aldri det helt store for min del, men den er helt klart en av årets mest interessante filmer. Skjønner ikke hvorfor den fikk så mye tyn. Lurer på om det faktum at den er regissert av Gosling har noe med saken å gjøre. Kjenner mange (særlig kvinner) som ikke kan fordra fyren.

  Er litt for usikker på hvordan å skille 2015 film fra 2014 (pga. det noe kaotiske kinosystemet i Berlin) til å kunne lage en ordentlig liste. Har heller ikke sett så veldig mange filmer dette året. Dere nevnte mange av mine favoritter, men synes «Taxi Teheran», «Victoria», «The Lobster», «Louder Than Bombs», «Youth», «The Look of Silence» og «LOVE» også burde nevnes. Magisk å se «Victoria» på utendørskino i Berlin.

  Stå på resten av året! Har store glede av podcastene deres.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>