Årets beste filmer 2019

Filmfrelst

Filmfrelst #377: Filmåret 2019

Vår tradisjonsrike artikkelserie om favorittfilmer fra fjoråret publiseres snart på Montages. Nok en gang starter vi den omfattende kåringen med podkastversjonen, der et panel har samlet seg for å dele sine topp 10-lister.

Mange av titlene som nevnes i denne episoden har tidligere vært omtalt i egne Filmfrelst-episoder (bl.a. filmer som Shoplifters, Vox Lux, Once Upon a Time in Hollywood, Midsommar), så vi forsøker i denne gjennomgangen å prioritere samtaletid på 2019-filmer vi ennå ikke har viet konsentrert oppmerksomhet på Filmfrelst (dette gjelder bl.a. titler som Det ville pæretreet, Knives Out, Alita: Battle Angel, m.fl.). Vi har også allerede snakket inngående om det norske filmåret 2019, i denne episoden.

Hvilke er deres favoritter fra året som gikk? Vi oppfordrer lyttere og lesere til å dele sine egne lister med oss, enten i kommentarfeltet her, eller under artikkelen med de faste bidragsyternes topplister, som også publiseres denne uken.

Vår panel for denne episoden i år er Pernille Middelthon, Thor Joachim Haga og Karsten Meinich.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

 1. Øystein sier:

  Endelig årslistene! Synd at Lars Ole ikke var tilstede.
  Mitt filmår 2019:
  Litt som Thor Joachim så ser jeg ikke poenget med å se absolutt alle filmer fra et filmår siden de beste filmene vil alltid dukke opp og bli snakket om på et eller annet tidspunkt. De fleste filmer er jo midt på treet og det finnes jo så mange gode filmer fra alle år.
  Har sett ca 400 filmer i 2019.
  Topp 10 2019:
  10. El Camino
  9. Under the Silver Lake
  8. Mid90s
  7. Beautiful Boy
  6. The House that Jack Built
  5. John Wick 3
  4. Marriage Story
  3. Booksmart
  2. Once Upon a Time in Hollywood
  1. The Irishman!
  Hederlig omtale: Midsommar, The Favorite, Portrait of a Lady on Fire.
  Beste film jeg ikke hadde sett før 2019: Sett en del Bunuel og Godard (foretrekker Bunuel!) og favoritten er uten tvil Begjærets Dunkle Mål.

 2. Karsten Ekren sier:

  Takk for nydelig episode! Legger dere ut listene?

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>