Filmfrelst #577: Ridley Scotts Napoleon

Vi har vært på kino og sett regissør Ridley Scotts nye film Napoleon, og diskuterer resultatet i denne podkastepisoden.

«På papiret er Ridley Scott, med sin imponerende CV hva gjelder historiske epos, den optimale kandidaten til å yte Napoleon rettferdighet på lerretet,» skriver kollega Thor Joachim Haga i starten av sin omtale av Napoleon her på Montages.

Og nettopp Scotts filmografi og mange meritter innen episke produksjoner om historiske perioder og figurer, blir en naturlig del av vår diskusjon i podkasten nedenfor, der vi sakte, men sikkert kommer til poenget: Hva har den 86-årige britiske veteranen utrettet i sin film om den selvtitulerte franske keiseren Napoleon Bonaparte?

Ved mikrofonene sitter redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen, som i gjennomgangen av Napoleon også lar assosiasjonene flyte fritt på tvers av Scott-filmografien (1492: A Conquest of Paradise får enda en velfortjent dag i solen).

God lytting!